ENP:n yhteistyökumppani Telog on allekirjoittanut 8.3.2016 Carunan Pohjanmaan ja Koillismaan verkkoalueille 30 miljoonan euron raamisopimuksen sähkönjakeluverkkojen rakentamisesta kolmeksi vuodeksi. Sopimus on osa Carunan investointiohjelmaa sähköverkon luotettavuuden ja säävarmuuden parantamiseksi. Efficient Network Partner Oy tulee toimimaan Koillismaan alueella Telog Oy:n päävastuullisena kumppanina.

Hanke alkaa maaliskuussa 2016 ja jatkuu kolme vuotta, jonka lisäksi 1 optiovuosi on mahdollinen. ENP tulee työllistämään merkittävästi pohjoissuomalaisia sähköasentajia, verkostosuunnittelijoita ja maanrakennusurakoitsijoita.

Hankkeen valmisteluun liittyy olennaisesti tammikuussa 2016 allekirjoitettu ENP:n ja Telogin välinen yhteistyösopimus. Yhtiöiden välinen sopimus varmistaa molemmille yhtiöille valtakunnallisen kattavan kapasiteetin myydä yhä suurempia kokonaisuuksia omille asiakkailleen. Nyt solmittu kauppa sisältää ENP:lle toteutusvastuun Koillismaan verkkohankkeisiin. Hanke sisältää alueellisia keski- ja pienjännitesähköverkon saneeraus- ja rakentamisprojekteja Koillismaan alueella. Sopimus astuu voimaan heti ja ensimmäisten projektien suunnittelut käynnistyvät välittömästi.

”On hienoa todeta, että olemme yhtiönä lyhyen historiamme aikana saavuttaneet sellaisen luottamuksen, että pääsemme jo tässä vaiheessa mukaan näin suuriin hankkeisiin. Telogin kumppanina meillä on hieno mahdollisuus näyttää kykymme raamihankkeen Koillismaan alueen toteuttajana.” kertoo toimitusjohtaja Ilkka Säkkinen ENP:ltä.

” Yhteistyö ENP:n kanssa tukee sekä ENP:n että Telogin kasvua. Yhtiöiden liiketoimintamallit tukevat toisiaan ja synergia oli helppo löytää varsinkin kun yhtiön vastuuhenkilöt ovat ennestään tuttuja aikaisimmista työtehtävistä. Nyt solmittu sopimus on myös Telogille ensimmäisiä syvemmän kumppanuuden sopimuksia, jonka tavoitteena on kasvaa yhdessä sopimuskumppanimme kanssa. Nyt on hienoa käynnistää mittavat projektit yhdessä ENP:n kanssa.” kertoo Telog sähköverkot liiketoimintajohtaja Jukka Kapela.