Näin puolivälissä vuotta on hyvä tehdä katsaus viimeisimpään tilikauteen sekä tulevaisuuteen.

Viime tilikautemme (4/2017 – 3/2018) oli kokonaisuudessaan yhtiötasolla onnistunut ja hyvin pitkälle kasvusuunnitelmiemme mukainen. Liiketoimintamme ja henkilöstömme kasvoivat ja kehittyivät mukavasti, josta alla yhteenveto.

(Kasvunuolet ja -luvut ovat vertausta edelliseen tilikauteen.)

Tilikauden merkittävimpiä saavutuksiamme oli hyvän ja kannattavan kasvun lisäksi onnistuneet henkilöstörekrytoinnit. Yhtiön kuin yhtiön menestymisen yksi tärkeimpiä mahdollistajia on hyvä ja ammattitaitoinen sekä motivoitunut ja kehityshaluinen henkilöstö. Olemme onnekkaita, että meillä on tällainen porukka.

Yksi isoista asioista viime tilikaudella oli ENP:n laajentuminen Savoon, jossa toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti eteenpäin. Panostuksemme Savoon jatkuu voimakkaana ja rakennamme sinne parhaan mahdollisen organisaation palvelemaan Savon asiakkaitamme ja tukemaan voimakasta kasvuamme.

Muita tärkeitä onnistumisia, jotka haluan nostaa tässä esille, ovat uudet asiakkuudet kuituverkkoprojektien parissa sekä Carunan raamihankkeen hieno eteenpäin vieminen. En ole koskaan, enkä missään nähnyt näin sitoutunutta, kehityshaluista ja motivoitunutta tiimiä kuin Limingan/Pudasjärven henkilöstö tämän Carunan ison haasteen edessä. On hienoa nähdä, että innostus on tarttunut myös kumppaneihimme, jotka ovat tässä raamihankkeessa yhdessä meidän kanssamme viemässä hanketta hyvässä ja kehittävässä hengessä eteenpäin.

Kuitenkin merkittävin saavutuksemme viime tilikaudella – joka erityisesti lämmittää mieltäni – oli se, ettei yhtiössämme sattunut yhtään vakavaa työtapaturmaa. Pienetkin ruhjeet jäivät muutamaan tapaukseen. Tulemme jatkossakin pitämään työturvallisuudesta yhtä hyvin huolta ja muistamme muistuttaa siitä itse kutakin jatkuvasti. Meillä kaikilla on oikeus turvalliseen työhön ja velvollisuus puuttua riskeihin tai epäkohtiin.

Mitä tulevaisuudessa?

ENP kiitää nyt myötätuulessa jo neljättä tilikautta. Myötätuulen tunne ei ole tullut ilmaiseksi. Suunnitelmallisen ja tarkkaan harkitun ENP-liiketoimintamallin vieminen käytäntöön on kovaa työtä. ENP-malli toimii alkuperäisen idean mukaisesti loistavasti, ja on osoittanut kilpailukykynsä ja menestymisensä sekä saavuttanut asiakkaiden luottamuksen näiden vuosien aikana. ”Laatu on tehokkuutta” sloganimme kiteyttää hyvin sen minkä ympärille kaikki toimintamme ja kehitystyömme perustuu.

Liiketoimintamme menestyminen on hyvin paljon kiinni henkilöstöstämme, mutta myös kumppaneistamme. Kuinka me yhdessä kumppaneiden kanssa kasvamme ja kehitymme? Kuinka me pystymme tukemaan kumppaneitamme kasvamaan ja menestymään? Kuinka me saamme kumppanit sitoutumaan yhtiöömme ja sitä kautta varmistamaan kilpailukykyiset resurssit nyt ja tulevaisuudessa? Nämä ovat isoja kysymyksiä joihin ENP-malli myös vastaa samalla, kun sen ytimessä on loistavan työpaikan, urakehitys- ja menestymismahdollisuuksien antaminen omille henkilöillemme.

Kaikki mahdollisuudet tehdä tulevaisuudesta vielä parempi

ENP on noussut kasvuportaita tasaisen vauhdikkaasti jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt edessä on selkeästi korkeampi porras. Sen päälle pääsemiseksi ja siitä menestyksekkäästi eteenpäin jatkamiseen tarvitaan kaikkien apua, panosta ja vastuuhenkilöiden kasvua sekä myössuunnitelmallista ja kärsivällistä kehitystyötä.

Emme halua matkia kilpailijoitamme vaan tehdä asiat toisin, paremmin. Toimitusjohtajana toivonkin, että jokainen vanha toimintatapa uskalletaan kyseenalaistaa.

Kiitos omalle loistavalle porukallemme, sitoutuneille kumppaneillemme, asiakkaillemme joiden luottamus on ansaittava päivittäin sekä muille tärkeille sidosryhmille! Tästä on hyvä yhdessä jatkaa ENP-tarinaa eteenpäin.

 

Kesäisin terveisin

Ilkka Säkkinen
Toimitusjohtaja, perustajaosakas