Kuituverkkohanke Muhoksen kunnan alueella on edennyt kesän aikaan vauhdikkaasti.

Maanrakentamiselle suotuisa alkukesä mahdollisti kaivuiden aloittamisen jo ennen vappua ja nyt onkin jo toistasataa kilometriä kaapelia kaivettu maan alle. Valokuitukaapelointia on suoritettu kuuden koneyksikön voimin Kylmälänkylän, Päivärinteen, Muhosperän sekä Muhoksen keskustan alueilla.

ENP:n kuituverkkosuunnittelijat ovat vierailleet jo yli 1000 muhoslaisen luona ja varmistaneet yhdessä kiinteistönomistajan kanssa parhaan mahdollisen reittiratkaisun pihamaille tulevilla kaivureiteillä. Teleasentajat toimivat tällä hetkellä runkoverkon kuitujatkojen parissa.

Kuituverkon rakentamisen yhteydessä saneerataan myös Oulun Seudun Sähkön sähköverkkoa ja yhteiskaivuuhankkeet Kylmälänkylässä, Rantatiellä ja Keskustan alueella on saatu käyntiin. Alueella on myös sähköasentajia ja sähköverkon suunnittelijoita – työmaalla toimiikin samanaikaisesti yli 30 henkilöä.

Kuituliittymien yhteyksien kytkennät alkavat näillä näkymin loppusyksystä, jonka jälkeen asiakkaat pääsevät surffailemaan bittien aalloille.

Lisätietoja:

Janne Silvennoinen
projektipäällikkö, Liminka
050 352 0745
janne.silvennoinen@enp.fi