Efficient Network Partner Oy on 31.3.2020 allekirjoittanut Kajave Oy:n kanssa merkittävän sopimuksen sähkönjakeluverkkojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Sopimus on kestoltaan 2 + 1 vuotta, ja on osa Kajave Oy:n investointiohjelmaa sähköverkon luotettavuuden sekä säävarmuuden parantamiseksi. Hankkeen työt tulevat sijoittumaan Kainuun maakunnan sekä Siikalatvan ja Pyhännän kunnan alueille.

Hanke alkaa välittömästi ja jatkuu seuraavat kaksi vuotta, jonka lisäksi yksi optiovuosi on mahdollinen. Hankkeen rahallinen arvo ENP:lle on perussopimuskaudella liki 20 miljoonaa euroa, ja hanke tulee työllistämään kymmeniä kainuulaisia sekä pohjoissuomalaisia sähköasentajia, verkostosuunnittelijoita ja maanrakennusurakoitsijoita.

– Meillä on pitkä, hyvin toimiva, luottamuksellinen ja miellyttävä yhteistyösuhde Kajave Oy:n ja heidän henkilöidensä kanssa erillisrakentamis- ja suunnitteluhankkeiden sekä kunnossapitotöiden osalta. Meillä on myös hyviä kokemuksia sekä todettua osaamista suurten hankkeiden suunnitelmallisesta, laadullisesta ja tehokkaasta hoitamisesta muiden asiakkaidemme kanssa. On hienoa päästä jakamaan tätä osaamista nyt Kajave Oy:n ja heidän asiakkaidensa hyväksi, ENP:n toimitusjohtaja Ilkka Säkkinen kertoo.

– Tässä hankkeessa tulemme työskentelemään satojen eri maanomistajien mailla. Tulemme olemaan maanomistajiin yhteydessä, ja toivomme myönteistä sekä avointa suhtautumista yhteisen hankkeemme sujumiseen. Positiivisella asenteella on merkittävä vaikutus hankkeen onnistumiseen, ja meiltä sitä löytyy, ENP:n hankepäällikkö Marko Heiskanen kertoo.

– ENP:lle Strömsö-hanke on erittäin merkittävä ja suurin yksittäinen sopimus yrityksemme historiassa. Meillä on erinomainen mahdollisuus jatkaa kannattavaa kasvuamme ja kehittyä entisestään tämän hankkeen myötä. Meillä on myös iso vastuu toteuttaa laadukkaasti ja tehokkaasti tämä hanke niin, että Kajave Oy ja alueen sähkönkäyttäjät saavat mahdollisimman pienin häiriöin uuden säävarman sähkönjakeluverkon. Haluamme kantaa vastuumme ja olla luottamuksen arvoinen toimija. Kiitokset tästä sopimuksesta ja luottamuksen osoituksesta Kajave Oy:lle, Säkkinen jatkaa.

Kajaven sähköverkon rakennus tuo verkkoalueelle työtä ja jatkuvuutta sopimuskumppaneille

Sähkönjakelun varmistaminen on tänä päivänä entistäkin tärkeämmässä roolissa.

– Suunnitelman mukaan rakennamme ilmajohto- ja maakaapeliverkkoa yhteensä 800 kilometriä kahden vuoden aikana. Useampi vuotiset urakointisopimukset tuovat työpaikkoja ja työllistävät alueemme yrityksiä esimerkiksi metsäkone- ja maanrakennusalalla, projektipäällikkö Jenny Martiskainen Kajavelta kertoo.

Lisätietoja hankkeesta:
Efficient Network Partner Oy, hankepäällikkö Marko Heiskanen, p. 050 471 8384, marko.heiskanen(a)enp.fi
Kajave Oy, projektipäällikkö Jenny Martiskainen, p. 040 5721 493, jenny.martiskainen(a)loiste.fi

Lisätietoja ENP:stä:
Ilkka Säkkinen, p. 044 988 6733, ilkka.sakkinen(a)enp.fi