ENP ja Eltel Networks ovat allekirjoittaneet sopimukset Kaisanet Oy:n kanssa valokuituverkon rakentamisesta Kainuussa ja Ylä-Savon alueella. Sopimus on kolmivuotinen ja se astuu voimaan tammikuussa 2023. Sopimusten mukaan ENP ja Eltel Networks vastaavat verkon suunnittelusta, rakentamisesta, käyttöönotosta, dokumentoinnista, myös verkon viankorjaukset kuuluvat sopimuksiin. Sopimusten kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa ja se on Kaisanet Oy:n yksi suurimmista investoinneista.

Verkkoyhteyksien rakentaminen nopealla aikataululla ja laadukkaasti, vaatii luotettavat kumppanit ympärilleen. Alueelle rakennetaan verkkoa, joka koostuu uudesta valokuituteknologiasta. Tämä tuo valmistuessaan alueen kotitalouksille nopean, jopa 10 000 megan nopeudella toimivan valokuituverkon ja parantaa digitaalista saavutettavuutta. Yhä kasvava määrä dataa liikkuu verkossa, joten nopeita yhteyksiä tarvitaan kaikkialla Suomessa.

Tässä yhteistyössä voimme toimia Kaisanet Oy:n paikallisena ja asiantuntevana toimija. Uskomme, että olemme kehittyvänä yrityksenä myös pettämätön sekä toimiva kumppani.

”Paikallisuus näkyy toiminnassamme: meillä on paikallinen henkilöstö, osaaminen ja kumppanit. Voimme näin varmistaa vastuullisen toiminnan ja jatkuvan oppimisen ketterästi. Olemme rakentaneet valokuituverkkoja yrityksemme alusta asti. On todella hienoa päästä kasvattamaan valokuituliiketoimintaamme avoimella kumppanuudella yhteistyössä Kaisanetin kanssa. Pidemmän ajan sitoutumiset osoittavat juuri tällaista reilua toimintaa kaikin puolin”, kertoo ENP:n toimitusjohtaja Olli Tuovinen.

Kaisanet Oy on sopimuksen toiminta-alueella vahva toimija.

”Olemme innoissamme alkavasta yhteistyöstä, jolla tulemme varmistamaan alueellemme entistäkin kattavamman ja nopeamman valokuituverkon. Kumppaniyhteistyön avulla pystymme rakentamaan valokuitua rakentamiskauden aikana entistä kattavammin. Siten yhä useammalla alueemme kotitaloudella on mahdollisuus päästä käyttämään nopeaa, jopa 10 000 megan nopeudella toimivaa ja uudella teknologialla olevaa valokuitua jo lähivuosien aikana” toteaa Kaisanetin investointiohjelman johtaja Petri Kilpeläinen

Urakan yhteyshnekilö Efficient Network Partners

Marko Heiskanen

Tuotantopäällikkö
050 471 8384
marko.heiskanen@enp.fi